Koronatiedote: Oulun syysleiriä ei järjestetä, leirin vyökokeet pidetään aikataulun mukaisesti Äimäkujalla erikoisjärjestelyin

20.10.2020 klo 20:34

Taekwon-Do Akatemian hallitus on päättänyt, että 31.10.-1.11. järjestettäväksi suunniteltu Oulun syysleiri Rajakylän koululla perutaan koronavirustilanteesta johtuen. Olemme viime viikon aikana kartoittaneet vaihtoehtoja leirin järjestämiselle, mutta yleisen turvallisuuden näkökulmasta leirin järjestäminen näissä olosuhteissa ei ole järkevää. Vaikka Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla tartuntatilanne on tällä hetkellä vakaa, leirille osallistuisi harrastajia eri paikkakunnilta, joten mahdollisen koronavirustartunnan alueellinen leviämisriski on merkittävä.

Leirin yhteyteen suunniteltu vyökoe LAUANTAINA 31.10. klo 18:00 järjestetään Oulussa Äimäkujan salilla samana ajankohtana. Vyökokeeseen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen keskiviikkoon 28.10. mennessä myClubissa vyökokeen tapahtumassa. Ennakkoilmoittautumisten määrän perusteella vyökokelaat jaetaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin, joille ilmoitetaan oma saapumisaika salille. Aikatauluttaminen vähentää pukuhuone- ja käytävätungosta sekä vähentää kohtaamisia toisten kanssa.

Vyökokeeseen ei oteta tällä kertaa ulkopuolisia katsojia. Vanhempien/huoltajien ja muiden saattajien läsnäoloa vyökoepaikalla rajoitetaan. Vyökokeeseen voivat tulla saattajat, joiden on oltava paikalla junioriharrastajien tukena. Saattajia sallitaan enintään yksi per junioriharrastaja. Aikuisharrastajat eivät saa tuoda vyökokeeseen saattajia.

Toivomme, että ne harrastajat, joilla jäi keväällä vyökoe väliin koronaperuutusten aikana, pääsisivät suorittamaan vyökokeen syyskauden aikana. Tämän tulevan vyökokeen lisäksi suoritusmahdollisuuksia järjestetään tarpeen mukaan lisää.

Kaikissa harjoituksissamme täytyy noudattaa nyt erityisen tarkkoja hygieniaohjeita, jotta estämme tartuntojen leviämisen ja harjoittelun keskeytymisen. Kokonaisuudessaan tämänhetkiset koronaohjeet voit lukea täältä. Opettajat vastaavat harjoitusten aikaisesta turvallisuudesta esimerkiksi välttämällä kontaktiharjoitteita mahdollisuuksien mukaan. Jos kontaktiharjoitteita ei voi välttää, ne tehdään saman parin tai pienryhmän kanssa.

Muistilistana keskeiset kohdat, joista jokainen harrastaja pitää itse huolta:

  • Minkäänlaisissa sairauden oireissa ei saa osallistua harjoituksiin.
  • Panosta käsihygieniaan: pese kädet treenipaikalle tullessa ja sieltä lähtiessä, desinfioi tai pese tauoilla.
  • Jos mahdollista, vaihda treenivaatteet jo kotona ja pue verkkarit niiden päälle. Näin minimoidaan aika ahtaassa pukuhuoneessa.
  • Treenipaikalle tullaan viisi minuuttia ennen harjoitusten alkua ja sieltä lähdetään heti harjoitusten päätyttyä.

Taekwon-Do Akatemian hallitus seuraa aktiivisesti THL:n ja aluehallintovirastojen ohjeistuksia. Mikäli harjoitusten peruutuksiin joudutaan, seuralla on kevään ja kesän oppien avulla erinomaiset valmiudet järjestää korvaavaa opetusta etäyhteyksin. Vaikka etätreenaaminen ei voikaan korvata aitoa kamppailulajiharrastusta ryhmässä, on se poikkeuksellisina aikoina hyvä keino pysyä mukana harrastuksessa.

Pidetään huolta toisistamme ja terveydestä yhdessä!

Taekwon-Do Akatemian hallituksen puolesta

Henri Savilampi, puheenjohtaja
Taekwon-Do Akatemia