Lajilisenssi

Lajilisenssi eli liittolisenssi on Suomen ITF Taekwon-Don määrittämä lisenssimaksu, joka tulee olla voimassa jokaisella Taekwon-Do-harrastajalla, joka osallistuu liiton tai sen alaisten seurojen (kuten Taekwon-Do Akatemian) järjestämiin harjoituksiin, vyökokeisiin, leireille, kilpailuihin, koulutuksiin tai muihin tapahtumiin. Lisenssin lisäksi saat myös kahdesti vuodessa ilmestyvän Taekwon-Do Life -lehden kotiin paperisena tai sähköpostiin pdf-muodossa.

Vuodesta 2024 alkaen lisenssikausi vastaa kalenteri vuotta eli alkaa joka vuosi 1.1. ja päättyy 31.12. Taekwon-Do Akatemian harrastajat maksavat lisenssimaksun yhdellä laskulla seuran jäsenmaksun kanssa.

Kaudella 1.1.-31.12.2024 lisenssimaksun suuruus ja osuus seuran jäsenmaksusta on 32 euroa.

Seuran toimihenkilöt vastaavat lisenssimaksujen maksamisesta eteenpäin Suomen ITF Taekwon-Dolle. 

Lisenssin hankkineiden on mahdollista lunastaa myös Taekwon-Do-harrastamisen kattava tapaturmavakuutus. Vakuutus ei sisälly seuran jäsenmaksun yhteydessä maksettavaan lisenssimaksuun, vaan sen voi hankkia itsenäisesti lisenssin voimaantulon jälkeen Olympiakomitean Suomisport-palvelusta. Mikäli et hanki lisenssivakuutusta, oman tapaturmavakuutuksesi tulee kattaa mahdolliset tapaturmat myös kilpailuissa. Muista varmistaa, että oma vakuutusturvasi kattaa tällöin myös kamppailulajiharrastuksen.

Harrastajat vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan. Taekwon-Do Akatemia ei vakuuta harrastajia tapaturmien tai onnettomuuksien varalta harjoituksissa, harjoitus- tai kilpailumatkoilla, leireillä tai kilpailuissa.

Tuoteselosteet vakuutuksista, lisätietoja sekä kuvalliset ohjeet vakuutusten ostamiseen löytyvät Suomen ITF Taekwon-Don verkkosivuilta. Lisätietoja lisensseistä antaa Taekwon-Do Akatemian lisenssivastaava Tero Kortetmäki: tero.kortetmaki@tkd-akatemia.fi


Lisenssivakuutusvaihtoehdot

1. Ei vakuutusta

Pelkkä seuran jäsenmaksun yhteydessä maksettu liittolisenssi ei anna mitään vakuutusturvaa, mutta se oikeuttaa osallistumaan sekä Taekwon-Do Akatemian harjoituksiin, vyökokeisiin ja muihin tapahtumiin että Suomen ITF Taekwon-Don ja sen muiden jäsenseurojen tapahtumiin, kuten kilpailuihin, leireille ja koulutuksiin.

2. Harrastajalisenssivakuutus - olet yli 18-vuotias, et kilpaile

Harrastajalisenssivakuutus (kaudella 2021-2022 hinta 149 €) kattaa sekä kotimaassa että ulkomailla sattuneet tapaturmat harjoittelussa, mutta ei kata kilpailuissa sattuneita tapaturmia, eikä sitä kelpuuteta riittäväksi vakuutusturvaksi kilpailuihin osallistumiseen. Katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta.

3. A-superlisenssivakuutus - olet yli 18-vuotias ja haluat kilpailla

A-superlisenssivakuutus (kaudella 2021-2022 hinta 285 €) kattaa harjoittelussa ja kilpailuissa sattuneet tapaturmat niin kotimaassa kuin ulkomailla. Katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta.

4. B-lisenssivakuutus - olet alle 18-vuotias

B-lisenssivakuutus on junioriharrastajille suunnattu vakuutus, joka kattaa aina sekä kilpailemisen että harjoittelemisen. B-lisenssivakuutus on jaettu harrastajan ikäluokan mukaan B1- ja B2-vakuutuksiin. Nuorempien juniorien B2-vakuutus on edullisempi ja sen omavastuu on 0 €, kun taas hieman kalliimpi ja sen omavastuu on 100 €. Katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta.

B1-lisenssivakuutus on tarkoitettu vuosina 2003-2008 syntyneille. Sen hinta kaudella 2020-2021 on 109 €. B2-lisenssivakuutus on tarkoitettu vuonna 2009 tai myöhemmin syntyneille. Sen hinta kaudella 2020-2021 on 65 €.

5. Kertalisenssivakuutus - olet yli 18-vuotias ja haluat kilpailla silloin tällöin

Kertalisenssivakuutus on voimassa kerrallaan viikon ja kattaa sekä harjoittelussa että kilpailuissa sattuneet tapaturmat niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kertalisenssivakuutuksen voi ostaa missä vaiheessa kautta tahansa. Kertalisenssin hinta kaudella 2020-2021 on 35 € (vakuutus 33 € + palvelumaksu 2 €). Katso tarkemmat vakuutusehdot tuoteselosteesta.

Vakuutukset ostetaan Olympiakomitean Suomisport-palvelusta. Huomaathan, että vakuutuksen voi ostaa vasta sen jälkeen, kun lisenssisi on tullut voimaan. Kauden alussa jäsenmaksun yhteydessä maksetut lisenssit tulevat voimaan jäsenmaksulaskujen erääntymisen jälkeen ja saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.