Taekwon-Do Akatemian kesäohjelma

12.05.2020 klo 19:42

Hyvät harrastajat!

Elämme erikoisia aikoja, jotka ovat vaatineet kaikilta muuntautumis- ja sopeutumiskykyä. Jokainen meistä on varmasti oppinut paljon ainakin etätyöskentelystä, etäkoulusta tai etätreeneistä. Nyt kokoontumisrajoituksia aletaan kuitenkin vähitellen purkaa ja koululaisetkin palaavat torstaina takaisin lähiopetukseen.

Niin ikään myös KotiTKD-kevätkautemme päättyy 24.5. ja siirrymme viikon treenitauon jälkeen KesäTKD-kauden pariin. Alkuperäisiin suunnitelmiin nähden kesän tapahtumat menevät vielä uusiksi, sillä 10 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu toukokuun loppuun ja 50 hengen kokoontumisrajoitus heinäkuun loppuun. Alla otsikoittain tarkempia tietoja kesän ja tulevan syksyn ohjelmasta.

Taekwon!

Henri Savilampi, puheenjohtaja
Taekwon-Do Akatemia


Taekwon-Don perusteet (TOK 0) -koulutus 24.5.

Pidämme Suomen ITF Taekwon-Don koulutusjärjestelmän mukaisen Taekwon-Don perusteet (TOK 0) -koulutuksen etäyhteyksiä hyödyntäen sunnuntaina 24.5. viimeisen teoriatuokion sijasta. Koulutuksen kesto on n. 6h ja se on ensimmäinen porras Suomen ITF Taekwon-Don koulutuspolulla.

Taekwon-Don perusteet (TOK 0) -kurssi tarjoaa perustason tietämystä lajista ja harjoittelusta aloittelevalle harrastajalle. Kurssi on suunnattu alemmille värivöille (9. – 5. gup), mutta sopii hyvin myös ylemmille vöille. Tällä kertaa koulutukseen voivat osallistua myös tällä kaudella peruskurssin suorittaneet valkoiset vyöt, joka eivät ole vielä päässeet käymään vyökokeessa.

Ikärajaa koulutukseen ei ole. Tarjoamme oman seuramme jäsenille koulutuksen tällä kertaa ilmaiseksi. Minimiosallistujamäärä koulutuksen toteutumiselle on 10.

Lisätietoja koulutuksesta:
MyClub-tapahtuma: Taekwon-Don perusteet (TOK 0) 24.5.2020
Taekwon-Do Akatemian nettisivut: Koulutukset
Suomen ITF Taekwon-Don nettisivut: Ohjaajakoulutukset


#KesäTKD-harjoituskausi 1.6.–31.7.

Kamppailu- ja taistelulajia ei voi harjoitella yksinomaan kotona näytön ääressä, sillä siihen kuuluu olennaisena osana yhdessä harjoittelu. Pääsemme aloittamaan ryhmäharjoittelun Oulussa maanantaina 1.6. kun rajoituksia kevennetään ja kesäkauden salivuorot alkavat. Pidämme kuitenkin edelleen tavallista enemmän etäisyyttä harjoituksissa, joten aivan kaikkia osa-alueita emme vielä ryhmäharjoittelussakaan harjoittele perinteiseen tapaan. Ryhmäharjoitteluun osallistuvien harjoitusmaksu on 10 €/hlö kahden kuukauden kaudelta. HUOM! Myös muualla kuin Oulussa harjoittelevat voivat osallistua näihin, mikäli pääsevät paikalle!

Jatkamme kuitenkin myös verkkotreenejä kerran viikossa, jos osallistujia riittää. Sillä pyrimme tarjoamaan harjoittelumahdollisuuksia myös kauempana Oulusta asuville. Tämä on meille uusi avaus etäisempien paikkakuntien toiminnan kehittämisessä, ja siitä on kiittäminen KotiTKD-kauden oppeja. Tänä vuonna tarjoamme verkkotreenit ilmaiseksi kaikille paikkakunnille haastavasta tilanteesta johtuen. Jos verkkotreenit koetaan hyödylliseksi, kehittelemme konseptia myös tuleviksi kesäkausiksi.
Kesän viikko-ohjelman näet alta.

MA Oheisharjoittelu ulkona Oulussa (säävaraus) klo 18:00-19:30
TI Treenit livenä verkossa klo 18:00-19:00
KE Ohjatut harjoitukset Oulussa klo 18:00-19:30
TO Murskausharjoitukset Oulussa klo 19:00-20:30
VAPAAT VUOROT Uudella salilla sen valmistuttua ma klo 18:30-20:00 ja to klo 18:00-19:30


Taekwon-Do Akatemian kevätkokous 13.6.

Taekwon-Do Akatemian kevätkokous oli alun perin määrä pitää 23.5. mutta kokoontumisrajoituksista johtuen järjestämme sen kesäkuun puolella 13.6. Kokoukseen on mahdollista osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä. Kokouksessa vahvistetaan viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään jäsenmaksun suuruus kaudelle 1.9.2020-31.8.2021. Tarkemmat tiedot kevätkokouksesta myClub-tapahtumassa.


Värivyökokeet kesällä

Monella peruskurssilaisella ja värivyöllä jäi pitkään tähtäimessä ollut vyökoe suorittamatta kokoontumisrajoituksista johtuen. Nyt tilanne voi monella olla, että kokeeseen valmistautuminen vaatii lisää harjoittelua, jos takana on tauko. Tiedustelemme erillisellä kyselyllä harrastajien vyökoetarpeita ja -haluja kesäkuun alussa. Vyökokeiden järjestäminen on mahdollista kesä-heinä-elokuussa tarpeen mukaan.


Kesäleiri 15.–16.8.

Valitettavasti jouduimme perumaan ensin kevätleirin maaliskuulta ja nyt 50 hengen kokoontumisrajoituksista johtuen myös kesäleirin kesäkuulta. Nykyisenä tavoitteenamme on järjestää kesäleiri kauden alkajaisiksi 15.–16.8. mikäli epidemiatilanne sen sallii ja siihen on mahdollista saada sali Oulusta tai lähiseudulta. Tiedot kesäleiristä päivitetään myClub-tapahtumaan.


Mustan vyön kokeet 22.8.

Mustan vyön kokeiden alkuperäinen päivämäärä oli 23.5. mutta 10 hengen kokoontumisrajoituksesta johtuen se siirretään kesän loppuun. Näin mahdollistamme riittävän valmistautumisajan myös niille kokelaille, joiden harjoittelu on katkennut tai muuttunut poikkeusolojen vuoksi. Uusi kutsu uusin päivämäärin on nähtävillä myClub-tapahtumassa.


Syyskausi 2020

Syyskausi 2020 aloitetaan tällä tietoa normaalisti. Paikkakuntakohtaiset harjoitusajat julkaistaan heinä-elokuussa. On mahdollista, että epidemiatilanteen muuttuessa ja toisen tartunta-aallon tullessa joudumme siirtymään vielä tilapäisesti verkkotreeneihin. Seuran suositus on, että peruskurssin kaudella 2019-2020 suorittaneet harrastajat siirtyvät syksyllä harjoittelemaan jatkokurssin mukana riippumatta siitä, onko vyökoetta ehditty suorittaa. Vyökoe suoritetaan sitten kun treeniä on saatu taas riittävästi ja valmius vyökokeen läpäisemiseen on hankittu. Tässä käytännössä voi olla paikkakuntaisia eroja ryhmän tilanteen mukaisesti.