Taekwon-Don EM-kilpailut Bulgariassa 20.-23.4!

17.04.2017 klo 19:17

ITF Taekwon-Don EM-kilpailut järjestetään Bulgarian Sofiassa tällä viikolla. Suomen maajoukkueessa on Taekwon-Do Akatemiasta kolme urheilijaa: Ville Piiponniemi, Lotta Keränen ja Severi Mustonen. Haastattelimme kisapaikalle näinä päivinä matkustavia urheilijoitamme heidän kuulumisistaan.

1. Mihin osallistut, mikä on roolisi joukkueessa?
Osallistun 2.Dan liikesarjaan. Joukkuelajeista ei roolia löydy tällä kertaa.

2. Monennetko kilpailut nämä ovat sinulle?
Neljäs arvokisa kyseessä. Yhdet MM-kisat käyty ja kolmannet EM-kisat tulossa. Tulevan syksyn MM-paikka on myös kiikarissa.

3. Mikä on paras kisareissumuistosi?
Parhain oma kisamuisto koko Jesolon 2015 MM-kisareissu, oma ja joukkuetovereiden, varsinkin Rambon menestys. Ja totta kai unohtamatta hyviä kelejä ja huonompia juttuja. :)

4. Mikä on fiilis ennen kisoja?
Fiilikset on ihan hyvät. On opeteltu ja hiottu kolmea uutta liikesarjaa, joiden kanssa on työtä ja haastetta riittänyt.

5. Miten arvelet reissun sujuvan?
Innolla odotan reissun alkua, ja tietysti menestyminen ja nälkä on päällimmäisenä mielessä aina kisoihin lähtiessä, ja varsinkin kun arvokentille mennään. Sinne ei enää mennä "kokeilumielessä", vaan satanen on lasissa heti. Kunto on hyvä, mitä nyt pieni venähdysvamma on viimeisten viikkojen valmistautumista haitannut

6. Kerro jokin hauska kisoihin tai kisaamiseen liittyvä tarina.
Eräs hauska muisto tulee Ruotsista Viking cupista, Skövdestä keväältä 2016. Eräällä tuomarilla sattui pieni haaveri siviilihousujensa kanssa kisojen päätyttyä. Minä lähdin juoksemaan läheisestä urheiluliikkeestä verryttelyhousuja, ettei revenneissä housuissa tarvinnut kotimatkalle lähteä.. Sain siis tehtäväksi tuoda tietynkokoiset verkkarit ja äkkiä. Kyseinen tuomari sai housut jalkaansa, mutta nehän olivatkin todella ihoamyötäilevät, mutta kestivät kuitenkin. Saipahan haluamansa kokoiset byxorit. Muilla oli hieman hauskaa. :) Hetkeä myöhemmin eräs juniori oli vessassa asioimassa, kun olisi pitänyt olla palkintopallilla...

Villen kilpailusuoritukset ovat edessä torstaina, kun miesten 2. Dan -liikesarjat käydään iltapäivällä kehillä 2-5, finaali kehässä 1. Onnea matkaan, Ville!

1. Mihin osallistut, mikä on roolisi joukkueessa?
Osallistun naisten 2.Dan liikesarjoihin. Toimin myös joukkueen hupitoimikunnassa eli yhdessä muiden joukkueen kokeneempien eli "vanhojen" naisten kanssa järjestän joukkueelle aktiviteettia ja pientä kisailua leireillä ja kisareissulla.

2. Monennetko kilpailut nämä ovat sinulle?
Vähän aikaa koitin laskea kokonaismäärää mutta en kyllä muista, sen verran on kierrelty Akatemia Openeita ynnä muita. Kansainvälisistä arvokisoista jos puhutaan niin neljännet kisat on tulossa.

3. Mikä on paras kisareissumuistosi?
No nyt on paha kysymys... ei kai parasta muistoa osaa päättää. Kaikki kisareissut ylipäätään on aina mahtavia. Yksittäisenä muistona on kilpailemisesta jäänyt mieleen Skotlannin EM-kisoista tasapelitilanne kahden liikesarjan jälkeen, minkä sain käännettyä voitoksi ylimäräiseksi arvotulla Chon-Jilla.

4. Mikä on fiilis ennen kisoja?
Nyt on hyvä fiilis kun ajattelee kisoja. Vielä ei edes jännitä, mikä on sinänsä mulle outoa. Tää kevät on ollut kaikin puolin kiireinen ja siihen nähden kisavalmistautuminen on sujunut tosi hyvin. Kisajännitys pitäisi saada kohta päälle, ettei se tule sitten isona piikkinä ennen suoritusta.

5. Miten arvelet reissun sujuvan?
Reissuthan menee aina hyvin. Kisan kulkua on vähän hankalampi ennustaa, varsinkin nyt kun on ensimmäistä kertaa edustamassa arvokisoissa 2.Dan vyöarvolla. Mennään yksi vastustaja kerrallaan eteenpäin ja katsotaan minne asti päästään.

6. Kerro jokin hauska kisoihin tai kisaamiseen liittyvä tarina.
Tää on tarina kahdesta huonekaveruksesta Skotlannin EM-kisoissa. Taisi olla toinen kisapäivä, kun koko muu joukkue oli syönyt aamupalan ja odotti bussissa lähtöä kisapaikalle, jonne oli noin puolen tunnin matka. Muutama minuutti ennen lähtöä alettiin laskemaan lähtijöitä, kun huomattiin että nämä kaksi huonekaverusta puuttuivat. Huoneeseen soitettiin, ja siellähän pojat oli juuri heräilemässä.

Kun ajankohtahan oli lokakuu, ja kelloja oli siirretty edellisenä yönä talviaikaan eli tunnin taaksepäin. Asiasta oli muistutettu vielä illan palaverissakin. Pojat olivat päättäneet kääntää kummankin kelloja tunnilla taaksepäin, vaikka molemmissa oli myös automaattinen kääntö. Fiksuina laittoivat herätyksenkin samaan aikaan. Onneksi eivät myöhästyneet omista kisasuorituksistaan, vaikka joutuivatkin itse löytämään kisapaikalle julkisilla.

Lotta päästetään irti torstai-iltapäivänä. Naisten 2. Dan -liikesarjat käydään kehillä 3 ja 4, finaali kehässä 1. Tsemppiä Lotta, päästä peto irti!

1. Mihin osallistut, mikä on roolisi joukkueessa?
Osallistun kisoissa yksilömatsiin -75kg ja spessuihin ja lisäksi on joukkuelajit. Meijän junioritiimi on kova joukkuelajeihin.

2. Monennetko kilpailut nämä ovat sinulle?
Nyt on ensimmäinen arvokisa tulossa.

3. Mikä on paras kisareissumuistosi?
Paras kisamuisto varmaan Jamaikan World Cup -reissu ja sieltä ottelusta hopea. Se oli minulle ensimmäinen kansainvälinen kisa.

4. Mikä on fiilis ennen kisoja?
Fiilis ennen kisoja ei oo ihmellinen. Vähän tietenkin jännittää, mutta mietin, että kaikki voin voittaa.

5. Miten arvelet reissun sujuvan?
Reissu sujuu varmaan ihan mukavasti, meillä on tosi hyvä porukka lähdössä sinne. Ainakin kokemusta saa reippaasti mukaan, mutta ainahan sitä voittamaan lähdetään.

6. Kerro jokin hauska kisoihin tai kisaamiseen liittyvä tarina.
Jamaikalla kävi ihan hauska juttu, kun oli kisat alkamassa ja mulla jäi oma vyö hotellille, niin isoveljeni Valtteri joutui juoksemaan siellä Jamaikan helteessä pari kilometriä hotellille ja takaisin.

Severin kilpailusuoritukset jakautuvat usealle päivälle. Erikoistekniikat käydään torstai-iltapäivänä kehällä 7 ja alle 75-kiloisten ottelu lauantaina aamupäivällä kehillä 2-5 (semifinaalit ja finaalit kehällä 1). Joukkuelajeista voimamurskaus käydään lauantai-iltapäivänä kehässä 6. Muissa joukkuelajeissa kilpaillaan sunnuntaina: Joukkueottelu kehissä 4 ja 5, finaali kehässä 1, joukkue-erikoistekniikat kehässä 7. Kisamenestystä, Severi!