Koronatiedote: Alkukauden koronatoimenpiteet

03.12.2020 klo 18:01

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Tällä hetkellä voimassa olevat suositukset estävät lähiharjoittelun ainakin 1.2. saakka. Taekwon-Do Akatemia järjestää etätreenitoimintaa koronarajoitusten hellittämiseen saakka. Etätreeneistä tiedotetaan lisää myClubin tapahtumissa ja tiedotteissa.

Kevätkausi alkaa virallisesti, kun leviämisvaiheen rajoitukset päättyvät. Muistathan ilmoittautua kansalaisopiston kurssille hyvissä ajoin, jotta ryhmät toteutuvat. Syyskaudelta siirtyneet vyökokeet pyritään pitämään mahdollisimman pian rajoitusten päättymisen jälkeen.

Taekwon-Do Akatemian tämän hetkiset toimenpiteet:

  • Osa kansalaisopistoista järjestää korvaavat harjoitukset verkossa, osalla kevätkausi alkaa rajoitusten jo päätyttyä,
    seuraa oman kansalaisopistosi ilmoittelua
  • Taekwon-Do Akatemian omat harjoitukset on keskeytetty
  • Taekwon-Do Akatemian tilat Äimäkujan salilla suljetaan kaikelta toiminnalta pl. maajoukkuetason harjoittelu, jota voi jatkaa hygieniaohjeet huomioiden kaupungin antamien suositusten mukaisesti
  • Kaikille seuran jäsenille avoimet nettitreenit jatkuvat tammikuun loppuun asti (ks. MyClubin tiedote)


Taekwon-Do Akatemian etäsyyskokous ja etäpikkujoulut

Taekwon-Do Akatemian syyskokous järjestetään lauantaina 12.12. klo 17:00 alkaen Zoomin välityksellä. Linkki Zoom-kokoukseen julkaistaan myClubissa kokouksen tapahtumassa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen esityslista työjärjestykseksi
  5. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet (3 – 6 hlö) ja varajäsenet (0 – 4 hlö)
  6. Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2021
  7. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja heille varatoiminnantarkastajat
  8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Taekwon-Do Akatemia kaipaa myös uusia toimihenkilöitä monenlaisiin tehtäviin. Seuran toimihenkilöiden tehtävistä kerrotaan lisää ennen kokousta Facebook- ja Instagram-tileillä sekä myClubissa. Jos olet kiinnostunut kehittämään seuraa pienemmässä tai suuremmassa roolissa, ota yhteyttä hallitukseen (hallitus@tkd-akatemia.fi) niin saat lisätietoja. Jokaiselle innokkaalle seuratoimijalle löytyy tekemistä omien aikataulujen rajoissa.

Ehdolle seuran hallitukseen voi asettua etukäteen sähköpostitse (hallitus@tkd-akatemia.fi) tai kokouksessa. Sinun ei tarvitse kuitenkaan olla hallituksen jäsen voidaksesi osallistua seuratoimintaan. Vastuutehtäviä riittää myös hallituksen ulkopuolelle. Taekwon-Do Akatemiassa toimihenkilötehtäviin kuuluu muun muassa jäsenvastaava, lisenssivastaava, viestintä- ja markkinointivastaava, webmaster, sali- ja varastovastaava, seuravarustevastaava, ilmoittautumisvastaava, juniorivastaava, näytösvastaava, kilpaurheiluvastaava sekä tapahtumavastaava.

Tervetuloa mukaan etäsyyskokoukseen!


Etäpikkujoulut ja seuradiplomit

Kokouksen jälkeen pidetään Taekwon-Do Akatemian etäpikkujoulut niin ikään Zoomin välityksellä. Ohjelmassa on vapaata jutustelua, perinteinen Taekwon-Do-tietovisa sekä erilaisten seurapelien (esim. Piirrä ja arvaa, Jackbox, yms.) pelailua nettiyhteyden välityksellä. Tervetuloa myös etäpikkujouluihin. Pikkujouluihin voi osallistua n. klo 18:00 alkaen myös vaikka ei pääsisi syyskokoukseen. Illan mittaan voi liittyä mukaan omien aikataulujen puitteissa.

Pikkujoulujen yhteydessä jaetaan myös perinteiset seuradiplomit vuoden aikana ansioituneille henkilöille. Seuradiplomeita jaetaan vuosittain harrastajille ja muille toimijoille (esimerkiksi harrastajien huoltajille), jotka ovat osaltaan auttaneet rakentamaan seurahenkeä, kehittämään seuran toimintaa, tehneet seuraa näkyväksi, ylittäneet omia henkilökohtaisia kasvuhaasteitaan tai muuten onnistuneet kuluvana vuonna tai pidemmällä aikavälillä harraste-, kilpailu- tai seuratoiminnassa.

Tänä vuonna jokainen jäsen voi ehdottaa yhtä tai useampaa diplomin saajaa nimettömällä lomakkeella. Ehdokas voi olla oma treenikaveri, joka on jaksanut tsempata muitakin, opettaja, jonka treeneissä on ollut erityisen kivaa, tuttu seuratoimija, joka on tehnyt hyvää työtä seuran eteen, oma äiti tai isä, joka on jaksanut osallistua seuran talkoisiin ja kuskata sinua treeneihin tai vaikka sinä itse, jos olet ylittänyt itsesi Taekwon-Do-harrastuksen parissa tänä vuonna. Hallitus valitsee ehdokkaista diplomien saajat perusteluiden perusteella.

Seuradiplomien ehdokaslinkki: https://forms.gle/rSbC5hP4bAoVQppr6


Värivyökokeet

Oulun värivyökokeille on varattu uudet ajankohdat siten, että ryhmiä jaetaan vielä tarvittaessa pienempiin osiin ilmoittautumisten perusteella. Mikäli et pääse joulukuun lopulla oman vyöarvosi mukaiseen vyökokeeseen, on tammikuulla vielä kaksi vara-ajankohtaa vyökokeen suorittamiseen kaikille värivyöarvoille. Vyökokeisiin voi osallistua kaikkien Taekwon-Do Akatemian paikkakuntien harrastajat oman opettajan luvalla. Jäsenmaksu ja lisenssi kaudelle 2020-2021 tulee olla maksettuna ennen vyökokeeseen ilmoittautumista.

Kaikkiin näihin vyökokeisiin ilmoittaudutaan etukäteen myClubissa vähintään kaksi vuorokautta ennen vyökoetta. Tämän jälkeen jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vain, mikäli ryhmien koot sen mahdollistavat. Vyökoemaksu 25 € maksetaan etukäteen laskulla, joka muodostuu myClubiin ilmoittautumisen yhteydessä. Ota maksukuitti mukaan vyökokeeseen paperisena tai näytöllä.

Vyökokeisiin osallistutaan vain täysin terveenä. Terveyssyistä johtuvasta peruutuksesta vyökoemaksu palautetaan ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen rahastonhoitaja@tkd-akatemia.fi.


Mustan vyön kokeet

Lauantaille 12.12. suunnitellut mustan vyön kokeet siirretään joulun jälkeiseen ajankohtaan. Vaikka vyökoe olisi mahdollista järjestää lauantaina 19.12., on kauempaa tulevien kokelaiden näkökulmasta liian suuri riski kulkea julkisilla kulkuvälineillä Ouluun ja palata sitten joulun viettoon läheisten luokse. Uudesta ajankohdasta tiedotetaan mahdollisimman pian kun sellainen on saatu varmistettua. Seuraa vyökokeen tapahtumaa myClubissa, niin saat tiedon heti kun se on selvillä. Vyökokeeseen jo ilmoittautuneita tiedotetaan henkilökohtaisesti.


Avoimet nettitreenit

Etäalustana toimii Zoom. Zoomia voi käyttää verkkoselaimella tai Zoom-sovelluksella. Osallistumiseen tarvitset jonkin älylaitteen (puhelin, tietokone, tabletti) ja verkkoyhteyden. Jokainen etäharjoitteluun osallistuva voi merkitä harjoituspassiinsa osallistumismerkiksi E-kirjaimen ja päivämäärän.

Ohjeet etätreeneihin
* Asuste: Dobok tai vapaa liikuntavarustus (Jyväskylän treeneissä vieraillessa aina dobok)
* Vaihda näyttönimeksi harjoituksiin osallistuvan henkilön nimi
* Pidättehän mikrofonin suljettuna
* Kysymyksiä voi esittää chat-toiminnon kautta tai avaamalla mikrofonin
* Kameran voi pitää auki tai suljettuna

Taekwon-Do Akatemian nettitreenit kaikille vyöarvoille ja ikäryhmille
su 6.12. ja su 13.12. klo 18:00-19:30
Ilmoittautuminen ja Zoom-linkit myClubissa

Taekwon-Do Akatemian aikuisten nettitreenit yli 18-vuotiaille vyöarvoille 10. gup – 9. Dan
ma 7.12. ja ma 14.12. klo 18:30-20:00
Ilmoittautuminen ja Zoom-linkit myClubissa (Muut-välilehdellä, mikäli et kuulu normaalisti Oulun Diesel-ryhmään)

Jyväskylän ITF Taekwon-Don nettitreenit yli 14-vuotiaille vyöarvoille 9. gup – 9. Dan
ti 1.12. klo 20:15-21:15 ja to 3.12. klo 19:45-20:45
Ilmoittautuminen ja Zoom-linkit myClubissa

Etätreenit joululoman aikana
Joululoman aikana voidaan järjestää ylimääräisiä etätreenipäiviä esimerkiksi vyökokeisiin valmistautumista silmällä pitäen, mikäli sille on kysyntää. Jos olet kiinnostunut treeneistä, ota yhteyttä seuran hallitukseen (hallitus@tkd-akatemia.fi) tai pyydä omaa opettajaasi välittämään tieto eteenpäin.


Kevätkausi 2021

Näillä näkymin kevätkausi 2021 päästään aloittamaan normaalisti tammikuussa. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan järjestämään Akatemia Open -kilpailut maaliskuussa ja Rajakylän kevätleirin huhtikuussa kalenterin mukaisesti. Pidämme kuitenkin koronatilannetta jälleen silmällä.

Perinteisessä muodossa järjestettävien tapahtumien rinnalle suunnitellaan tarpeen mukaan etäleiripäiviä vierailevien kansainvälisten opettajien ja mestareiden tähdittämänä sekä etäkilpailuja. Kiinnostusta etätapahtumiin tiedustellaan alkuvuodesta kyselyn muodossa.