Mestari Allinniemen tiedote Taekwon-Don harjoittelusta poikkeusoloissa

16.03.2020 klo 20:23

Taekwon!

Viime viikonloppuna piti harjoitella ison porukan kesken Taekwon-Do Akatemian kevätleirillä, mutta nykyisessä tilanteessa käytännössä kaikki ryhmäharjoittelu on peruttu. Tämä on varmasti hyvä ratkaisu - etenkin kun näin pystytään suojaamaan vanhuksia ja muita riskiryhmiä. Toisten suojelemiseksi tehty päätös on erittäin perusteltu.

Itse koetan tällaisessa poikkeuksellisessa ja vaikeassa tilanteessa etsiä asiasta myös mahdollisia hyviä puolia. Omaan ajatteluuni liittyy vahvasti se, että pyrin kääntämään vaikean tilanteen edes jotenkin ja joltain osin myös hyödyksi. Yksi niistä tulikin esiin heti, sillä omalle pojalle riittikin enemmän aikaa yhdessäolon, palloilun ja metsäretkeilyn myötä. Myös omaan kuntoiluun ja lihashuoltoon jää nyt myös normaalia enemmän aikaa. Samalla, kuten aina jouten ollessa, huomasin opiskelevani taas tänään kamppailun tekniikkaa ja teoriaa.

Kilpaurheilijoille harjoittelun keskeytyminen on valitettavan tuttua. Monilla pieni tai isompi loukkaantuminen on saattanut päättää kauden, estänyt osallistumista kilpailuihin tai ainakin haitannut täysipainoista harjoittelua. Oma ohjeeni valmentajana on tällaisissa tapauksissa ollut aina, että loukkaantumisesta toipumisen ja tauon aikana parannetaan vähintään yhtä osa-aluetta. Urheiluvamman kuntoutusta suunniteltaesssa valitaan siis samalla myös jokin muu sopiva kehityskohde. Oli se sitten mikä tahansa; peruskunto, lihasvoima, nopeus, notkeus, tekniikka, taktiikka, teoria tai jokin muu. Tavoitteena ja etuna tässä on, että kun sitten lopulta palataan takaisin täysipainoiseen harjoitteluun, ollaan saavutettu kehitystä ja urheilija on parempi kuin ennen loukkaantumistaan.

En tiedä miten asiat nyt etenevät ja miten kauan sulkua kestää, mutta kannustaisin kaikkia ottamaan tästä ajasta myös hyötyjä irti. Pakollisen ryhmäharjoittelutauon aikana onkin hyvä harjoitella kotona tai vaikka ulkona ja löytää uusia puolia omaan kehitykseen. Valitse hyvä tavoite niin, että ennen kuin ryhmäharjoittelu taas jatkuu tavalliseen tapaan, jokin tai jotkin osa-alueet ovat selvästi parantuneet. Muista tavoitteiden asettamisen lisäksi ottaa aina myös riittävästi aikaa levolle, palautumiselle sekä läheisille.

Taekwon-Do Akatemian opettajat kokoavat ryhmäharjoittelun tauon ajaksi kaikkien harrastajien käyttöön internetistä löytyvää harjoittelumateriaalia, jota voi hyödyntää itsenäisessä harjoittelussa. Näihin harjoitteisiin pääset helpoiten käsiksi seuraamalla aktiivisesti seuran nettisivuja (https://tkd-akatemia.fi/) sekä sosiaalisen median kanavia Facebookissa ja Instagramissa (@tkdakatemia). Lisäksi seura järjestää tauon ajaksi mahdollisuuden pitää yhteyttä opettajiin, kysyä kysymyksiä niin harjoitteluun kuin lajitekniikkaankin liittyen sekä pyytää palautetta omista suorituksista.

Nähdään taas tulevissa harjoituksissa, leireillä ja seminaareilla!

Taekwon-Do terveisin;

m i k k o


Mikko Allinniemi 7. Dan
Taekwon-Do Akatemia