"Taekwon-Don todellinen voima tulee mielen ja vartalon hallinnasta.Toinen ilman toista ei ole Taekwon-Doa."

Taekwon-Do on korealainen kamppailu- ja itsepuolustuslaji, jonka nimi tarkoittaa suomeksi jalan ja käden tietä. Taekwon-Don sanotaan olevan aseetonta, tieteellisen tarkkaa vartalon käyttöä itsepuolustus- ja harrastustarkoituksiin. Opetuksessa painotetaan väkivallattomuuden tärkeyttä ja rauhanomaisia keinoja ratkaista kiistatilanteet. Taekwon-Do on myös moderni ja näyttävä kilpaurheilulaji.

Tutustu lajiin

Tervetuloa peruskurssille!

Taekwon-Don harrastaminen alkaa peruskurssilta. Peruskurssin tavoitteena on tarjota kaiken ikäisille harrastajille positiivisia kokemuksia liikunnan parissa ja luoda pohjaa liikuntamyönteiselle elämäntavalle. Peruskurssilla opetellaan lajiin kuuluva salikäyttäytyminen, peruslyönnit, -potkut ja -torjunnat, lihaskuntoharjoittelua, perusteet itsepuolustuksesta sekä harjoituksissa käytettävää koreankielistä sanastoa.

Noin 20 harjoitusta kestävän peruskurssin lopuksi pidetään vyökoe, jonka suoritettuaan harrastaja jatkaa lajia jatkokurssin mukana. Jatkokurssilla harjoittelu monipuolistuu muun muassa liikesarja-, ottelu- ja voimamurskausharjoittelun kautta.

Kaikki kurssit

Harrastus jatkuu jatkokurssilla!

Peruskurssin suorittamisen jälkeen harrastaja siirtyy jatkokurssille. Jatkokurssilla harrastaja etenee vyöarvoissaan omaa tahtiaan riippuen harjoitteluaktiivisuudesta ja vyökoevaatimusten täyttymisestä. Jatkokurssi ei lopu peruskurssin tapaan vuoden jälkeen vaan harrastaminen jatkokurssilla jatkuu useita vuosia. Joillain paikkakunnilla suurikokoiset jatkokurssit jaetaan useampaan ryhmään vyöarvon tai ikätason mukaan. Jatkokurssilla harjoitellaan monipuolisesti kaikkia Taekwon-Don eri osa-alueita, ja mustan vyön saavuttaminen on mahdollista aktiivisuudesta riippuen n. 6–10 jatkokurssivuoden jälkeen

Kaikki kurssit

TAEKWON-DO AKATEMIA - Suomen suurin Taekwon-Do-seura

Vuonna 2006 Oulussa perustettu Taekwon-Do Akatemia järjestää laadukasta Taekwon-Do-opetusta yli 300 harrastajalle useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomen alueella. Seura järjestää vuosittain myös leirejä, kilpailuja ja muita harrastajatapahtumia.

Tutustu seuraan

Juniorit

Lapset ja nuoret saavat Taekwon-Dosta jännittävän harrastuksen, jossa opitaan niin liikunta- kuin lajitaitojakin, tutustutaan uusiin kavereihin ja kasvetaan liikuntamyönteiseen elämäntapaan.

Alle 18-vuotiaiden Taekwon-Do-kurssit alkavat kaikilla toimintapaikkakunnillamme syksyisin, Oulussa myös vuodenvaihteessa. Kysy ryhmän opettajalta mahdollisuutta liittyä mukaan myös kesken kauden!

Opiskelijat

Taekwon-Do-harrastus toimii erinomaisena vastapainona opiskelulle, vie ajatukset irti arjesta ja luo mahdollisuuksia harrastaa, kilpailla ja menestyä. Opiskelija pääsee myös osaksi yhteisöä ja saa uusia kavereita opiskelupaikkakunnaltaan.

Tarjoamme omalla salillamme Oulun Äimärautiolla pidettävältä aikuisten perus- ja jatkokurssilta 30 % alennuksen opiskelijakortilla. Näin tuemme edullista ja yhteisöllistä liikuntaharrastusta oululaisille korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Uudet kurssit alkavat Oulussa syksyisin. Kysy ryhmän opettajalta mahdollisuutta liittyä mukaan myös kesken kauden!

Aikuiset

Aikuisille Taekwon-Do-harrastus on helppo tapa ottaa liikuntaharrastus osaksi kiireistä arkea, kehittää ja ylläpitää omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia, hankkia itsepuolustustaitoja sekä päästä osaksi harrastusporukkaa.

Erillisiä aikuisliikunnan kursseja järjestämme tällä hetkellä Oulussa ja Kempeleessä. Lisäksi aikuiset voivat harrastaa kaikille yhteisissä ryhmissä useimmilla muilla paikkakunnilla. Uudet kurssit alkavat syksyisin, Oulussa myös vuodenvaihteessa. Kysy ryhmän opettajalta mahdollisuutta liittyä mukaan myös kesken kauden!